Waterpas Tourpoule

Tour de France 2017

Het grootste wielerevenement van het jaar, de Tour de France, komt er weer aan. De 104e editie van de Tour de France begint op zaterdag 1 juli 2017 met een individuele tijdrit in het Duitse Düsseldorf en finisht op 23 juli in Parijs. En Waterpas is van de partij! Niet met een wielerploeg natuurlijk, maar wel met een heuse Tourpoule! Weet jij alles van wielrennen of heb je gewoonweg het geluk aan je zijde bij het doen van een goede gok, dan is dit je kans! Stel een team samen van 20 renners en scoor zoveel mogelijk punten om straks aan de haal te gaan met één of meerdere te winnen prijzen.

Wat moet je hiervoor doen?

Stel een team samen van 20 renners op basis van een budget van € 51 miljoen. Zorg voor een goede mix van klassementsmannen, sprinters en aanvallers. Elke etappe selecteer je 9 renners. Alleen zij kunnen punten voor jou verdienen in die etappe. Elke etappe dien je een teamcaptain aan te wijzen, die dubbele punten verdient met de etappe uitslag.

Vorig jaar werd de Tour gekenmerkt door een historische sprint van Chris Froome op de Mont Ventoux. Desondanks wist hij La Grande Boucle voor de 3de maal in zijn carrière winnend af te sluiten. Wordt de 2017 editie nummertje 4? En wie legt beslag op de groene sprinterstrui. De afgelopen 5 jaar viel deze telkens te prooi aan Peter Sagan, beter bekent als ‘De Tourminator’.
Vorige maand zorgde Tom Dumoulin na lange tijd weer eens voor Nederlands succes, door beslag te leggen op de eindoverwinning  in de Giro d’Italia. Deze Tour is hij echter niet van de partij, dus moet het Nederlandse succes van een andere renner zien te komen. Kans op een Nederlandse Tourwinnaar lijkt dit jaar bijna uitgesloten, maar dagzeges zijn zomaar mogelijk met mannen als Robert Gesink, Bauke Mollema en Dylan Groenewegen aan het vertrek.

Wacht dus niet langer en meldt je aan voor de Waterpas Tourpoule via de volgende link