De economie draait weer en de woningbouw begint ook langzaam weer te bloeien. Waterpas heeft de expertise om de haalbaarheid van de kosten van de woningbouw te onderzoeken. Dit kunnen we op de gebieden Civiel Technisch Advies (CTA, kijk ook hier) en Gebiedsontwikkelingen (GO, klik hier). Elk project heeft zijn uitdagingen, vooral op financieel gebied. Goede communicatie met de opdrachtgever over de wensen en kosten hier hierbij noodzakelijk.

Waterpas levert advies in de volgende fases:

  • Studiefase; het opstellen van kostenramingen en schetsontwerpramingen met behulp van de Standaard Systematiek Kostenramingen (SSK). De ramingen zijn geschikt voor toetsing voor de financiĆ«le haalbaarheid van projecten.
  • Planfase; opstellen van ontwerpramingen, ook met behelp van de SSK. Deze kunne gebruikt worden voor onder andere budgettoetsing en gebiedsexploitaties.
  • Realisatiefase; contractramingen dienen als referentie voor budgetbewaking en als vergelijkingsmateriaal voor aanbiedingen van inschrijvers op contracten.
  • Beheerfase; ook na realisatie van uw project komen er kosten kijken voor het beheer en onderhoud van uw project. Beheerkostenramingen kunnen worden gebruikt voor het bepalen van onderhoudsbudgetten.
  • Second opinion; wij controleren en beoordelen ook ramingen ontwikkeld door derde partijen en opdrachtgevers.

Hoever u ook bent met uw project, Waterpas heeft van A tot Z expertise voor uw project. Mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met Arjan Hollemans. hollemans@waterpashoofddorp.nl