Wachten voor de brug was nog nooit zo leuk

Veel mensen vinden voor een open brug staan erg vervelend, maar daar komt verandering in bij tien bruggen over de Delfshavense Schie. Waterpas adviseert en begeleidt Stichting De zoek naar schittering in de uitvoeringswerkzaamheden.

Aan de onderkant van de bruggen worden gedichten van verschillende Rotterdamse dichters aangebracht, als de brug open staat is het gedicht zichtbaar voor wachtende voetgangers, fietsers en automobilisten. Per brug wordt een gedicht en een ontwerper gekozen, waarvoor een vergunningsaanvraag wordt gestart.

Aan het project wordt ook een website verbonden, met informatie over de wandel- en fietsroute en de Rotterdamse dichters en bruggen. Ook wordt er een Do-It-Yourself-programma beschikbaar gesteld die voor iedereen beschikbaar is.

(tekst gaat door onder afbeelding)

De bedoeling is dat de gedichten worden geplaatst onder de volgende tien bruggen:

  • Hogebrug
  • Spaansebrug
  • Giessenbrug
  • Jonkersbrug
  • Beukelsbrug
  • Mathenesserbrug
  • Lage Erfbrug
  • Pieter de Hoochbrug
  • 1e Coolhavenbrug
  • 2e Coolhavenbrug

Al bekend is dat de dichter Daniël Dee met zijn gedicht ‘Hier ben je aanwezig’ voor de Mathenesserbrug is geselecteerd en Frans Vogel met ‘Zomaar een doordeweekse dag’ voor de Lage Erfbrug. Voor beide bruggen loopt nu de vergunningsaanvraag met het doel om in augustus de twee bruggen gerealiseerd te hebben.

Het project is ook te volgen via http://www.dezoeknaarschittering.nl/open-dicht-bruggedichten/

Betrokken medewerker:

Ruud van Eck, eck@waterpas.nl