Nieuws

Bruggedicht Mathenesserbrug

Alle bruggen langs De Schie te Rotterdam worden in de toekomst opgefleurd met een gedicht aan of onder de brug. Het project is bedacht door de stichting De zoek naar Schittering, Jiske Foppe. Middels een subsidieaanvraag bij Citylab 010 is dit gehonoreerd. Afgelopen jaar zijn alle stakeholders benaderd en konden afgelopen week onder de val van de Mathenesserbrug het eerste gedicht aanbrengen. Het is een gedicht geworden van een échte Rotterdamse dichter, Daniël Dee.

Onderstaand een “film” van de 2 dagen dat de brug beschilderd werd en zowel Open als Dicht moest en kon.

Open
Aan het begin van woensdagavond 17 april was het zover, de brug ging open en de werkzaamheden konden beginnen. Atelier Leo Mineur had de taak om het gedicht te schilderen in samenwerking met de ontwerper Bart Oppenheimer. Ook startte de pendeldienst die een alternatieve route aanbood voor voetgangers. Om het wachten iets te verzachten op de pendeldienst, zijn er aan allebei de kanten van de brug wachtverzachters geplaatst. Dit zijn dichters die verschillende gedichten voorlezen om het wachten leuker te maken. Waterpas zorgde voor de afsluiting van de brug samen met BUKO en tevens waren wij woordvoerder voor geïnteresseerde bewoners.

Dicht
Na twee avonden en nachten hard werken, zijn de schilders op het punt gekomen dat het gedicht klaar is. Dat kon je ook zien aan de geïnteresseerde bewoners. Er kwamen steeds meer bewoners kijken en foto’s maken van het gedicht. Daar zijn wij natuurlijk super trots op. Zodra het gedicht door de projectleider en ontwerper gecontroleerd was, is het gedicht succesvol gerealiseerd en kon Waterpas beginnen met de afbouw van de werkzaamheden. Op vrijdagochtend 19 april is de brug weer dicht gegaan en hebben de bewoners rondom de Mathenesserbrug een eigen wachtverzachter gekregen tot de brug weer open gaat.

Nieuwsgierig geworden over de bruggedichten?
Neem dan eens een kijkje op de website van de stichting De zoek naar Schittering: www.dezoeknaarschittering.nl/

Deel dit artikel via:

Waterpas Civiel Adviesbureau

Barendrecht

❯   010 – 265 7560

❯   Zuideinde 60

     2991 LK Barendrecht

Inschrijven nieuwsbrief

Waterpas gecertificeerd

© 2024 Waterpas Civiel Adviesbureau B.V.