Nieuws

Snelfietsroutes in Zuid-Holland

Bij Waterpas krijgen we steeds meer vragen over snelfietsroutes. Het lijkt bijna wel of iedere gemeente dit als speerpunt heeft voor deze periode. Komende weken maken we een serie over alle aspecten over snelfietsroutes.

Eigenlijk is dat best wel logisch. Zeker als je dit artikel leest van de Provincie Zuid-Holland over de toename van snelfietsroutes. Een van de zinnen die je hier terugleest is:

“Het aantal fietsers in ons land neemt elk jaar toe, maar het autoverkeer en de drukte op N-wegen en snelwegen ook, zeker in de spits. Als meer mensen vaker de fiets pakken en steeds langere afstanden gaan fietsen houden we de provincie goed bereikbaar. “

Een mogelijke oplossing is het aanleggen van snelfietsroutes. Het zijn aantrekkelijke, veilige en comfortabele fietsverbindingen die woon- en werkgebieden met elkaar verbinden.

Wij krijgen hier steeds meer vragen over, zoals: Hoe kunnen we het bestaande fietspad verbreden? Gaat dat dan ten koste van het talud of het groen? En wat doen we nadat de fietsers bij het kruispunt zijn gekomen? Gaan we van 4 meter breedte weer terug naar 2 meter? En wat zijn de gevolgen voor andere verkeersdeelnemers? Maar ook simpelweg: Wat gaat het kosten?

Kortom: heerlijke vraagstukken waar we ons bij Waterpas graag mee bezig houden.

Wil je als eerste onze nieuwe artikelen uit deze serie lezen? Volg dan onze sociale media: Facebook, Twitter en LinkedIn.

Andere artikelen uit de serie snelfietsroutes:
– In gesprek met Vincent over snelfietsroutes (klik hier)

Deel dit artikel via:

Waterpas Civiel Adviesbureau

Barendrecht

❯   010 – 265 7560

❯   Zuideinde 60

     2991 LK Barendrecht

Inschrijven nieuwsbrief

Waterpas gecertificeerd

© 2024 Waterpas Civiel Adviesbureau B.V.