Gebiedsontwikkeling met Waterpas.

Gebiedsontwikkeling is een complex proces waarbij verschillende disciplines samenkomen om een stuk grond of een gebied te transformeren naar een functionele en aantrekkelijke omgeving. Bij Waterpas begrijpen we de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met gebiedsontwikkeling in de civiele techniek. Van bestek schrijven tot bestemmingsplan, met onze expertise en ervaring helpen we onze klanten bij het realiseren van succesvolle projecten.

Ontdek hoe Waterpas uw gebiedsontwikkelingsproject kan ondersteunen. We bespreken graag uw plannen, uitdagingen en doelstellingen en bieden advies op maat. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ruimtelijke onderbouwing.

Ruimtelijke onderbouwing vormt de basis van elk gebiedsontwikkelingsproject. Het omvat een gedetailleerde analyse van de huidige situatie en een visie op de gewenste toekomstige ontwikkeling. Bij Waterpas hebben we een team van deskundigen die gespecialiseerd zijn in het opstellen van ruimtelijke onderbouwingen. We zorgen ervoor dat alle relevante aspecten, zoals milieu, mobiliteit en leefbaarheid, grondig worden onderzocht en geïntegreerd in het plan.

 • Gedetailleerde analyse van de huidige situatie van het gebied.
 • Visieontwikkeling voor de gewenste toekomstige ontwikkeling.
 • Integratie van milieuaspecten, mobiliteit en leefbaarheid in het plan.
 • Onderzoek naar en in kaart brengen van de relevante ruimtelijke aspecten.

Bent u op zoek naar professionele expertise bij het opstellen van een gedegen ruimtelijke onderbouwing en/of bestemmingsplan? Vraag vandaag nog een offerte aan en laat onze specialisten u helpen.

Bestemmingsplan.

Een essentieel onderdeel van gebiedsontwikkeling is het bestemmingsplan. Dit plan legt de juridische kaders vast voor de toekomstige ruimtelijke ordening van een gebied. Onze specialisten zijn goed bekend met de wet- en regelgeving rondom het bestemmingsplannen en kunnen u begeleiden bij het opstellen en indienen van een gedegen plan. Of het nu gaat om een herontwikkeling van een bestaand gebied of de ontwikkeling van een compleet nieuwe woonwijk, wij zorgen ervoor dat uw plannen voldoen aan alle wettelijke eisen en passen binnen de gewenste ruimtelijke visie.

 • Opstellen van juridische kaders voor de ruimtelijke ordening van het gebied.
 • Gedegen kennis van wet- en regelgeving rondom bestemmingsplannen.
 • Begeleiding bij het indienen van het bestemmingsplan en het wijzigen van het bestemmingsplan.
 • Zorgen dat het plan voldoet aan alle wettelijke eisen en ruimtelijke visie.

Kostenraming bij Waterpas.

Kostenraming bij Waterpas is een belangrijk onderdeel van gebiedsontwikkeling in de civiele techniek. Het omvat het inschatten en begroten van de kosten die gepaard gaan met het ontwerp, de bouw en de realisatie van een project. Bij Waterpas streven we ernaar om een nauwkeurige en betrouwbare kostenraming op te stellen, zodat onze klanten een goed inzicht hebben in de financiële aspecten van hun project.
 
Om consistentie en standaardisatie te waarborgen, maken wij gebruik van de CROW-methode: Systematiek Standaard Kostenramingen (SSK-ramingen). Deze methode is ontwikkeld door CROW, het kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte in Nederland. Het biedt een gestructureerde aanpak voor het opstellen van kostenramingen in de civiele techniek.
 

De SSK-methode omvat verschillende stappen, waaronder het identificeren van de verschillende elementen en activiteiten binnen het project, het toekennen van eenheden en hoeveelheden aan deze elementen en het toepassen van prijzen en tarieven om tot de totale kostenraming te komen. Door deze gestructureerde aanpak te volgen, kunnen we een transparante en vergelijkbare kostenraming bieden die voldoet aan de geldende normen en standaarden in de sector.

Bij Waterpas streven we ernaar om een realistische kostenraming op te stellen die rekening houdt met alle relevante aspecten van het project. We maken gebruik van onze expertise en ervaring in de civiele techniek om de kosten van materialen, arbeid, technische installaties, vergunningen en andere belangrijke factoren nauwkeurig te beoordelen. Hierdoor kunnen onze klanten een gefundeerde besluitvorming maken en het projectbudget effectief beheren.

Advies op maat.

Bij Waterpas bieden we ook advies op maat tijdens het gehele proces van gebiedsontwikkeling. Onze experts staan klaar om u te ondersteunen bij het nemen van strategische beslissingen, het identificeren van risico’s en kansen, en het vinden van de meest efficiënte en duurzame oplossingen. Of u nu een projectontwikkelaar, overheid of particuliere investeerder bent, wij bieden u het inzicht en de expertise die nodig zijn om uw project tot een succes te maken.

 • Strategisch advies gedurende het gehele proces van gebiedsontwikkeling.
 • Identificatie van risico’s en kansen in het project.
 • Zoeken naar efficiënte en duurzame oplossingen.
 • Inzicht bieden in technische, economische en maatschappelijke aspecten.

Bekijk onze portfolio van eerdere gebiedsontwikkelingsprojecten om een idee te krijgen van onze ervaring en expertise. Ontdek hoe Waterpas waarde heeft toegevoegd aan diverse projecten en welke resultaten we hebben behaald.

De kracht van samenwerking.

Bij Waterpas geloven we in de kracht van samenwerking. We streven naar nauwe samenwerking met onze klanten, belanghebbenden en andere betrokken partijen om zo tot de beste resultaten te komen. Door onze multidisciplinaire aanpak kunnen we een integrale benadering bieden, waarbij we rekening houden met zowel technische, economische als maatschappelijke aspecten.

 • Nauwe samenwerking met klanten, belanghebbenden en andere partijen.
 • Multidisciplinaire aanpak waarbij rekening wordt gehouden met diverse aspecten.
 • Integratie van technische, economische en maatschappelijke expertise.
 • Streven naar optimale resultaten door gezamenlijke inspanningen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends, wet- en regelgeving, en innovaties in gebiedsontwikkeling. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en waardevolle inzichten in uw inbox.

Waterpas gelooft in de kracht van gebiedsontwikkeling.

Bij Waterpas geloven we dat gebiedsontwikkeling in de civiele techniek een integrale benadering vereist, waarbij expertise op verschillende vlakken wordt samengebracht. We streven naar duurzame, leefbare en toekomstbestendige omgevingen die voldoen aan de behoeften van alle belanghebbenden. Onze diensten helpen bij het realiseren van succesvolle gebiedsontwikkelingsprojecten die passen binnen de ruimtelijke visie en voldoen aan alle wettelijke vereisten.

Wilt u uw team of organisatie informeren over gebiedsontwikkeling en de rol van civiele techniek? Plan een presentatie-afspraak in met een van onze experts en krijg waardevolle inzichten die uw team kunnen helpen bij toekomstige projecten.

Veelgestelde vragen

Een ruimtelijke onderbouwing is essentieel omdat het een gedetailleerde analyse van de huidige situatie biedt en een visie op de toekomstige ontwikkeling vastlegt. Het integreert milieuaspecten, mobiliteit en leefbaarheid in het plan en zorgt voor een solide basis voor een succesvol project.

Het opstellen van een bestemmingsplan omvat het vastleggen van de juridische kaders voor de ruimtelijke ordening van een gebied. Dit is van cruciaal belang omdat het plan de wettelijke basis vormt voor de ontwikkeling en beheer van het gebied, en zorgt voor een consistente en geordende ruimtelijke ontwikkeling.

Waterpas heeft uitgebreide kennis van wet- en regelgeving rondom bestemmingsplannen en kan u begeleiden bij het opstellen en indienen van een gedegen plan. We zorgen ervoor dat het plan voldoet aan alle wettelijke eisen en passend is binnen de ruimtelijke visie, waardoor de kans op goedkeuring wordt gemaximaliseerd.

Waterpas biedt advies op maat gedurende het hele proces van gebiedsontwikkeling. Onze experts helpen bij strategische besluitvorming, identificeren risico’s en kansen, en vinden efficiënte en duurzame oplossingen. We integreren technische, economische en maatschappelijke aspecten om optimale resultaten te behalen.

Bij Waterpas geloven we in samenwerking. We werken nauw samen met onze klanten, belanghebbenden en andere betrokken partijen. Door een multidisciplinaire aanpak te hanteren, kunnen we een integrale benadering bieden die rekening houdt met verschillende aspecten. Samen streven we naar het creëren van duurzame, leefbare en toekomstbestendige omgevingen.