Project

Essendael Rhoon

Bouw- en woonrijp maken van Essendael in Rhoon
Gemeente Albrandswaard en Rabobouwfonds realiseren samen de nieuwbouwlocatie Essendael aan de rand van het landelijk gelegen Rhoon in de gemeente Albrandswaard. Het project bestaat uit de realisatie van 612 woningen in 5 deelplannen. Op dit moment wordt in De Landerijen een nieuwe fase gestart om 35 eengezinswoningen te realiseren die nu in de verkoop staan. In het Essenpark is een start gemaakt om herenhuizen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen te bouwen.

Waterpas reeds bij Inrichtingsplan betrokken
De start voor de werkzaamheden is een stedenbouwkundig matenplan en inrichtingsplan. Met dit document verricht Waterpas de integrale voorbereiding van Voorlopig Ontwerp tot en met besteksvoorbereiding. Waterpas heeft voor de locatie een raamovereenkomst opgesteld en de aanbesteding begeleid. Hiermee is in een vroegtijdig stadium een vaste aannemer voor de uitvoering van civiele aannemer vastgelegd. De werkzaamheden worden per deelplan uitgewerkt tot een deelopdracht. In 2007 is gestart met het bouwrijp maken van het eerste deelplan en het ophogen van de overige deelplannen.

Locatiemanagement in goede handen
Het locatiemanagement is ook in handen van Waterpas, zodat een efficiënte werkwijze is ontstaan wat de opdrachtgever zorgen uit handen neemt. Zo verricht Waterpas de coördinatie van de aanleg van de nutsvoorziening en afstemming van de werkzaamheden met de bouwers van de woningen.

Werkzaamheden Waterpas:
Projectleiding, voorbereiding en uitvoeringsbegeleiding van het ophogen, bouw en woonrijp maken

Deel dit artikel via:

Waterpas Civiel Adviesbureau

Barendrecht

❯   010 – 265 7560

❯   Zuideinde 60

     2991 LK Barendrecht

Inschrijven nieuwsbrief

Waterpas gecertificeerd

© 2024 Waterpas Civiel Adviesbureau B.V.