Nieuws

Tentoonstelling Lekdijk Park te Kinderdijk

Nieuw Waterentree Werelderfgoed Kinderdijk

Vorig jaar is een openbare prijsvraag uitgeschreven voor een nieuw waterentree voor het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Deze prijsvraag is uitgeschreven omdat het (internationale) toerisme naar Nederland al jaren aanhoudt. Dit is goed voor onze economie, maar soms minder plezierig voor inwoners van steden en dorpen zoals Amsterdam, Giethoorn en Kinderdijk. Door deze jaarlijkse stijging zijn er een aantal vragen naar voren gekomen die ook in het ontwerp terug moeten komen. Hoe zorgen we ervoor dat het groeiende aantal bezoekers dat via de Lek komt op een Werelderfgoed-waardige manier wordt ontvangen en op een veilige en comfortabele manier het molengebied kan bereiken? En hoe passeren de bezoekers die vooral oog hebben voor de molens aan de landzijde de soms drukke en smalle Lekdijk?

Tentoonstelling Kinderdijk

Deze vragen zijn teruggekomen in vijf ontwerpen die strijden om het winnende ontwerp. Eén van deze ontwerpen heeft Waterpas Civiel Adviesbureau ook aan meegeholpen. Samen met Dingeman Deijs Architects heeft Waterpas het Lekdijk Park ontworpen voor Kinderdijk.

Wil je ons ontwerp voor een nieuw waterentree voor het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk bekijken, dan kan dat van 8 tot en met 17 februari in Kinderdijk. Hier kan je niet alleen ons ontwerp zien, maar ook de andere vier ontwerpen. Tijdens deze tentoonstelling heb je zelf ook input op de beoordeling van de jury, die eind maart plaatsvindt.

Meer informatie over deze prijsvraag en de tentoonstelling staan in dit artikel: www.arch-lokaal.nl/tentoonstelling/

Deel dit artikel via:

Waterpas Civiel Adviesbureau

Barendrecht

❯   010 – 265 7560

❯   Zuideinde 60

     2991 LK Barendrecht

Inschrijven nieuwsbrief

Waterpas gecertificeerd

© 2024 Waterpas Civiel Adviesbureau B.V.